Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç
2 Adet kabak
4-5 Adet taze soğan
Yarım demet dereotu
6-7 Diş sarımsak
Yarım kilo yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Taze soğanları küçük küçük doğrayıp, sıvıyağda 1-2 dakika kavurun.
Kabakları soyup, rendeleyerek soğanlı karışıma ekleyin.
2 Dakika daha kavurun.
Pirinci yıkayıp, ekleyin.
Malzemenin üzerini hafifçe aşacak kadar su ekleyin.
Pirinç suyunu iyice çekene dek kısık ateşte pişirin.
Suyunu iyice çekince tuzunu ayarlayın.
Kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip, karıştırın ve soğumaya bırakın.
Diğer yandan süzme yoğurda dövülmüş sarımsakları ekleyin.
Karışımı kabaklı malzemeye ekleyip, karıştırın.
Üzerine kırmızı pulbiber serpip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder