Pages

12.11.2008

Kabak Mücveri

Malzemeler
1 Kg kabağın içi
6 Adet taze soğan
3 Kahve fincanı un
1 Demet dereotu
Yarım demet maydanoz
3 Adet yumurta
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Tuz, karabiber ve kırmızı biber
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kabak dolması yaparken çıkarttığınız kabak içlerini rendeleyin.
Taze soğanı, dereotu ve maydanozu incecik kıyıp yumurtaları kırın.
Kırmızı biber, karabiber ve tuzla birlikte kabağa karıştırın.
Un ve kabartma tozunu azar azar bu karışıma yedirin.
Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyun.
Elde ettiğiniz kabaklı bulamaçtan 1-2 kaşık alıp tavaya koyun ve kaşıkla yassılaştırın.
Mücverlerin birbirine yapışmaması için aralarında boşluk bırakın.
Çevirip diğer yüzlerini de kızarttıktan sonra kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkartıp, fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.
Soğumasını beklemeden yanında yoğurtla servis yapın.
NOT : Dilerseniz harcın içine 150 gr beyaz peynir de katabilirsiniz.
Tavaya fazla yağ koymamaya dikkat edin, aksi halde mücverlerin formu bozulur.
Arzu ederseniz harcın içine sarımsak ta koyabilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.