Malzemeler
750 gr dana veya koyun kuşbaşı
2 Çay bardağı arpa şehriyesi
5-6 Dal taze soğan
3 Adet yeşil biber
3 Adet domates
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı tozşeker
1.5 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Soğan ve biberleri ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin.
Tencerede 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp etleri ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun.
Soğan ve biberleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun.
Suyunu çekince domates, tuz, karabiber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin (gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz).
Kalan yağ ile şehriyeyi kavurun.
1.5 su bardağı su ve tuz ekleyin.
Şehriyeler tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Şehriyeyi güvecin dibine yayın ve ortasına etleri yerleştirin.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder