Pages

12.11.2008

Fırında Ispanak

Malzemeler
1.5 Kg ıspanak
3 Diş sarmısak
2 Adet soğan
3 Çorba kaşığı tereyağ
5 Adet patates
1 Su bardağı tulum peyniri
2 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı tavuk suyu
250 Gr taze çiftlik mantarı
Yeterince tuz ve karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Ispanağı temizleyip bol suda iyice yıkayın.
Soğanları doğrayın ve dövülmüş sarmısakla birlike yağda kızartarak pembeleştirin.
Soğanların içine ufak ufak doğradığımız ıspanakları atıp 5 dakika kadar kadar kavurunuz.
Fırın tepsisini yağlayıp içine ıspanakları yayınız.
Patatesleri soyup yıkayın, halka halka kesip patateslerin üzerine yerleştirin.
Tulum peynirinin yarısını patateslerin üzerine yayınız.
Tereyağını eritip karıştırarak içine un katıp kavurun.
Un kavrulup sararmaya başlayınca tuz, karabiber ve kalan tulum peynirini ilave edin.
İnce ince doğradığımız mantarları içina katıp bir süre daha kavurun.
Kavurduğunuz bu karışımın içine yavaş yavaş sıcak tavuk suyunu ilave edip, sulu bir sos elde edin.
Bu sosu ıspanakların üzerine koyduğumuz peynirlerin üzerine dökerek kızgın fırında yarım saat pişirin.
Fırından çıkarıp nane yaprakları ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapınız.
Fırında Ispanak yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.