Malzemeler
250 gram taze fasulye
1 fincan ayçiçek yağı
3-4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatla kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 fincan sirke
Mutfak
Zorluk 3
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra bir miktar suda fazla yumuşatmadan haşlayalım.
Delikli kepçe ile tencereden çıkartıp uygun bir servis tabağında dizelim.
Sarmısakları dövüp,sirke ile karıştıralım.
Fasulyelerin üzerine gezdirelim.
Tavaya yağı alıp kızdıralım.
Kırmızı biberi ilave edip 1 dakika kadar çevirdikten sonra fasulyelerin üzerine gezdirelim.
Kekik serpiştirilip süsleyerek servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder