Pages

12.14.2008

Dürüm

Malzemeler
1 Kilo baklavalık un
3 Adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 Su bardağı su
Yarım kilo nişasta
Arasına :
400 gr tereyağı
2.5 Su bardağı antepfıstığı
Şerbeti için :
1 Kilo şeker
3.5 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 4
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 20
Yöntem
Hazırlanışı
Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin.
Ortasını çukur gibi açın ve yumurtaları kırın.
Tuzu ve suyu ekleyin.
Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika bir kenarda bekletin.
Sonra 12 eşit parçaya bölün.
Üzerine nişasta serpin.
Elinizle her bir hamur parçasını yuvarlayarak yassı hale getirin.
Düz bir zemin üzerinde olabildiğince ince açın.
Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.
Açtığınız 12 adet yufkanın üçünün aralarına ertilmiş tereyağını sürerek üst üste dizin.
Son yufkanın üzerine dövülmüş antep fıstığı serpin.
Diğer üç yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek fıstıkların üzerine dizin.
2 Adet oklavayı yufkaların iki kenarına koyun.
Oklavalar karışılıklı gelecek şekilde yufkaları oklavaya sarın.
Ortada buluşan oklavaları, yufkaları buruşturmadan dikkatlice çıkarın.
Üçer parmak genişliğinde kesin.
Yağlanmış tepsiye rulo katları altta kalacak şekilde dizin.
Kalan 6 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
Eritilmiş tereyağını üzerinde gezdirin.
Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın.
Üzerine yağlı kağıt koyun.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın.
Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşten indirin.
Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine dökün.
Şerbeti çektikten sonra dürümü servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.