Pages

12.14.2008

Düğme Tatlısı


Malzemeler
125 gr margarin
2 Su bardağı irmik
2 Adet yumurta
1 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Kahve fincanı soda
1 Çay kaşığı vanilya
2 Çorba kaşığı marmelat
2 Çorba kaşığı badem
Şerbeti için :
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı vanilya
1 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Bunun için ; 1 su bardağı su ve 1.5 su bardağı tozşekeri kaynatın.
Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın.
Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kadar kavurun.
Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
Ortalarına marmelat ve badem koyup, servis yapın

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.