Malzemeler
6 Adet Enginar
200 gr. Yağlı Beyazpeynir
75 gr. (3 çorba kaşığı)
2 Sap Taze Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Adet Limon
Yeterince Maydanoz, Dereotu, Nane, Tuz, Karabiber
Mutfak
Zorluk 3
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Enginarlar soyularak suya konur.
Tencerede 15-20 dakika un ile karıştırarak kaynatıp, haşlayın.
Haşlanmış enginar göbeklerini sudan süzerek alıp durulayın.
Bir kabın içine yağlı beyazpeyniri, taze kremayı koyup çırparak karıştırın.
Tuzunu ve biberini ekleyin.
İnce rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotu ve naneyi ekleyin.
Durulanmış enginar göbeklerinin içini bu harçla doldurun.
Üzerine bir tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
Servis yapana kadar buzdolabında saklayınız.
Beyazpeynirli Enginar Salatası yemek tarifleri
.
0 yorum:
Yorum Gönder