Pages

12.12.2008

Bearnez Sos

Malzemeler
10 gr doğranmış soğan(1 çorba kaşığı)
6 Adet dövülmüş tane karabiber
1 Çay kaşığı tarhun veya 1/3 çay kaşığı kuru tarhun
1 Çorba kaşığı tarhun ve sirke
3 Yumurta sarısı
200 gr margarin
1 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Soğan, tane karabiber, tarhun ve sirkeyi bir tencereye koyun.
Hafif ateşte, yaklaşık 1 çorba kaşığı kalıncaya kadar çektirin. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.
Karışım ılınınca, tenceredeki malzemeye yumurta sarılarını da katıp, benmaride telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, koyulaşıp krema kıvamını alıncaya kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda ılınmaya bırakın.
Eritilmiş ılık margarini bir sicim gibi akıtıp, telle sürekli çırparak ya da tahta spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar sos iyice bağlanıncaya kadar ilave edin.
Sosu ince bir süzgeçten geçirin. İçine kıyılmış tarhun yaprakları ve maydanozu katın.

.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.