Pages

12.11.2008

Bahçıvan Güveci

Malzemeler
2 Adet patlıcan
2 Adet domates
3 Adet çarliston biber
2 Adet kuru soğan
1 Baş sarımsak
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kimyon
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin.
Ardından enine ikiye kesin.
Tuzlu suda 30 dakika bekletin.
Yıkayıp, suyunu süzün.
Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin.
Güveç tenceresine eti alın.
Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun.
Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin.
Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin.
Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.
Çok kısık ateşte pişirin.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.