12.07.2008
Anadolu Bulgur Pilavı
Malzemeler
2 Su bardağı pilavlık bulgur
3 Su bardağı su veya et suyu
1 Adet soğan
1 Adet domates
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Çay bardağı haşlanmış nohut
1 Çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 Demet taze nane
Tuz, biber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin.
Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin.
1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin.
Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın.
Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın.
Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış mercimek ve nohudu ilave edin.
Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın.
NOT : Aynı pilavı nohut yerine kuru fasulye kullanarak da yapabilirsiniz.
Etiketler:
Makarnalar Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder