Pages

12.06.2008

Ali Nazikli Pilav


Malzemeler
2 Adet patlıcan
3 Diş sarımsak
2 Adet limon suyu
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr kıyma
1 Çorba kaşığı margarin
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
1 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
Üzerine :
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 Çorba kaşığı margarin
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
İyice yıkanmış pirinci, margarin ve sıvıyağ ile 4 dakika kadar kavurun.
Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip önce orta ateşte sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin.
Bu arada patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup, içini bir kaba alın.
Üzerine sarımsak, limon suyu ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ve ezerek karıştırın.
Sos için ; yoğurdun içine dövülmüş sarımsağı koyup, karıştırın.
Kıymayı 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
Servis tabağına önce pilavı koyup, ortasını hauz gibi açın.
İçine patlıcanlı karışımı dökün.
Üzerine yoğurt sosunu, en üste de kavrulmuş kıymayı koyun.
Kırmızı biberi 1 çorba kaşığı margarinde kızdırıp, üzerine gezdirin ve servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.