12.04.2008
Alinazik Kebabı II
Malzemeler
1 kg patlıcan
500 gr süzme yoğurt
400 gr dana kıyma
2 Adet yumurta sarısı
3 Adet sivribiber
2 Adet domates
1 Çorba kaşığı margarin
1 Demet maydanoz
2-3 Diş sarımsak
Tuz, kırmızı pul biber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
İnce doğranmış sarımsağı, yoğurdu ve yumurta sarılarını çırpın.
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışıma patlıcanları karıştırın.
Bu karışımı bir kaba boşaltıp hafif ateşte biraz çevirip tepsiye alın.
Kıymayı ve tuzu 1 çorba kaşığı margarinde 5 dakika kavurun.
Tepsideki Patlıcanlı yoğurdun üzerine gezdirin.
İnce doğranmış sivribiber ve domatesleri kavurup, kıymanın üzerine dökün.
Yemeği servis tabağına alın.
Maydanoz ve kırmızı pul biber ile süsleyip servis yapın.
Alinazik Kebabı II
Etiketler:
Kebaplar Köfteler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder