Pages

12.12.2008

Vişneli İrmik Helvası

Malzemeler
2 Su bardağı irmik
2 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
2 Su bardağı vişne suyu
1 Su barağı su
1 Kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle 2 su bardağı irmiği genişçe bir tencereye alın.
Kısık ateşte irmiği yağsız olarak 40 dakika kavurun.
2 su bardağı tozşeker, 100 gr margarin, 2 su bardağı vişne suyu ve 1 su bardağı suyu kavurduğunuz irmiğe ilave edin.
Karıştırıp kaynatın.
Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
Demlenince çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip, karıştırın ve servis yapın.
Vişneli İrmik Helvası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.