Malzemeler
2 Su bardağı irmik
2 Su bardağı tozşeker
100 gr margarin
2 Su bardağı vişne suyu
1 Su barağı su
1 Kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle 2 su bardağı irmiği genişçe bir tencereye alın.
Kısık ateşte irmiği yağsız olarak 40 dakika kavurun.
2 su bardağı tozşeker, 100 gr margarin, 2 su bardağı vişne suyu ve 1 su bardağı suyu kavurduğunuz irmiğe ilave edin.
Karıştırıp kaynatın.
Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
Demlenince çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ekleyip, karıştırın ve servis yapın.
Vişneli İrmik Helvası yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder