Pages

12.12.2008

Vişneli Dondurma

Malzemeler
3 Adet çırpılmış yumurta sarısı
1/2 Su bardağı toz şeker
1/2 Su bardağı süt
1/2 Çay kaşığı tuz
2 Su bardağı soğutulmuş krema
3/4 Su bardağı vişne konsantresi
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurtaların sarıları, şeker, süt ve tuzu bir tencerede karıştırın.
Orta ateşte devamlı karıştırarak üstünde kabarcıklar belirmeye başlayana dek ısıtın.
Ocaktan alıp, bir kaba koyun.
Üstünü kapatıp, oda sıcaklığına gelene dek 1-2 saat buzdolabında soğutun.
Kalan malzemeleri sütlü karışıma katın.
Buzluğa koyup soğumaya bırakın.
2 saatte bir çıkarıp savurarak karıştırın.
İyice donduğunda servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.