Pages

12.13.2008

Vişne Peltesi

Malzemeler
500 gr vişne
2 Yemek kaşığı nişasta
500 ml. vişne suyu
5 Yemek kaşığı tozşeker
1 Yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
2 Yemek kaşığı limon suyu
Yarım demet nane
500 ml. vanilyalı dondurma
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Nişastayı 100 ml vişne suyu ile karıştırın.
Kalan vişne suyunu şeker, limon kabuğu rendesi ve limon suyu ile birlikte kaynatın.
Kaynayınca nişastalı vişne suyunu katıp, bir taşım pişirin ve ateşten alıp soğumaya bırakın.
Diğer taraftan vişnelerin çekirdeklerini çıkartın.
Kıyılmış nane ile birlikte pelteye karıştırın.
Dondurma ile servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.