Malzemeler
1 Kilo kıyma
3 Dilim ekmek
1 Adet rendelenmiş soğan
2 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı kırmızı pulbiber
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Su bardağı tahin
2 Diş sarımsak
Yarım limon suyu
Köfte baharı
Tuz
1 Adet domates
2 Adet sivribiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, köfte baharını, yumurtaları ve tuzu iyice yoğurarak köfte hamurunu hazırlayın.
Fırın tapsisini yağlayın.
Köftelerin yarısını tepsiye yayın.
Kaşar peyniri rendesi ile kımızı pulbiberi karıştırarak arasına koyun.
Üstüne köftelerin diğer yarısını kapatın.
Üçgen dilimler halindee kesin.
Üzerine domates dilimleri ve biber koyun.
200 derecelik fırında kızarana dek pişirn.
Fırından çıkrınca tahin, dövülmüş sarımsak ve limon suyunu çırpın.
Tepsideki pişirdiğiniz köftenin ortasına dökerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder