Pages

12.12.2008

Sufte Dondurma

Malzemeler
4 Adet yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla tozşeker
1 Paket vanilya
200 gr çilek
1 Su bardağı krema
Yarım likör bardağı konyak
Süslemek için : Nane yaprakları
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 3
Yöntem
Hazırlanışı
2 Yumurta sarısı, tozşeker ve vanilyayı ısıya dayanıklı bir kaba alın.
Kabı en az yarısına gelecek kadar su dolu bir kaba oturtun.
Karıştırarak Koyulaşana dek pişirin.
Çileklerin yarısını püre haline getirin.
Yumurta aklarını ve kremayı ayrı ayrı kaplarda çırpın.
Çilek püresini, çırpılmış kremayı ve yumurta aklarını soğumuş diğer karışıma katın.
Konyağı ekleyin.
Konyaklı karışımı tek bir kaba veya tek kişilik sufte kaplarına aktarın.
Buzluğa koyarak bir gece bekletin.
Nane yaprakları ve çileklerle süsleyip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.