Pages

12.07.2008

Süpriz Pilav

Malzemeler
600 gr kuşbaşı koyun eti
2.5 su bardağı pirinç
1 Adet havuç
2 Adet soğan
1 Adet domates
4-5 Adet sivri biber
3 Su bardağı sıcak su
1 Demet maydanoz
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak pirinci ılık suda bekletin.
1 Çorba kaşığı tuz ilave edin.
Tuzlu sıcak suda en az 1 saat bekletin.
Bu arada eti ısıtılmış tencereye aktarın.
Etin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ilave edin.
Et yumuşayana dek haşlayın.
Ateşten almadan kısa süre önce tuzu ilave edin.
Pirinci sıcak sudan çıkarıp en az 4-5 kez nişastası gidene dek yıkayıp, iyice suyunu süzün.
Yayvan bir tencerenin dibine eti yayın.
Soğanları piyazlık, biberleri de ince ince doğrayıp etin üzerini kapatacak şekilde yayın.
Maydanozu ve rendelediğiniz havucu da soğanların üzerine yayın.
Domatesi küçük küçük doğrayıp, havuçların üzrine yayın.
Süzülen pirinci ayçiçek yağında şeffaflaşana dek kavurun.
Tenceredeki sebzelerin üzerine pirinci yayın.
Eti haşladığınız suyu 3 su bardağına tamamlayın.
Tuzunu ayarlayıp, tencereye aktarın.
Erimiş tereyağını da ilave edip, kısık ateşte pilav suyu çekene dek pişirin.
Ateşten alıp, en az yarım saat demlendirin.
Servis tabağına ters çevirip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.