Malzemeler
300 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
2 Dilim bayat ekmek
1 Adet orta boy soğan
Köfte baharı, kekik, nane
1 Kutu garnitür bezelye
3 Adet orta boy patates
1 Çorba kaşığı domates püresi
1 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Soğanı blendırdan geçirin.
Maydanozu ince ince kıyın.
Ekmekleri ufalayın.
Kıymayla birlikte karıştırarak yoğurun.
Ardından tuz, karabiber ve diğer baharatı ekleyin.
Köfte harcından iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Parçaları elinizle açın, ortasına garnitür bezelyeden koyup, kapatın ve yuvarlayın.
Köfteleri fırın tepsisine dizin.
Patatesleri halka şeklinde doğrayın.
Bir kasede domates püresi, erimiş margarin, kekik ve tuzu karıştırın.
Patatesleri bu sosa bulayın.
Tepsideki arasına dizin.
1 Çay bardağı suyu ilave edip, orta dereceli fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder