Malzemeler
250 gr bulgur
3 Çorba kaşığı irmik
Yarım kilo kıyma
1 Adet soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
250 gr bulgurla 3 çorba kaşığı irmiği geniş bir kapta yoğurun.
Katı bir hamur yapın ve yağlanmış tepsiye hazırladığınız hamurun yarısını yerleştirin.
Yarım kilo kıymayı, 1 adet küçük doğranmış soğan, iyice dövülmüş ceviz ve tuzla birlikte karıştırın.
Yarım demet maydanozu ince kıyın, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin.
Tepsiye yaydığınız hamurun üzerine kıymalı maydanozlu karışımı yayın.
Kıymalı karışımın üzerine kalan hamuru yayın.
Hamurun sıkı olmasına dikkat edin.
1 çorba kaşığı zeytinyağını hamurun üzerine sürün.
Baklava biçiminde dilimleyin.
Önceden ısıtılmış 280 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
NOT : Köfte hamuru çok kuru olarsa içine yarım su bardağı su ekleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder