Malzemeler
200 gr semizotu
2-3 Dal nane
2 Dal sarımsak
2 Adet taze soğan
1-2 Dal dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 Tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Süslemek için :
Kızarmış tost ekmeği
Çekirdeksiz yeşil zeytin
Çeviz içi
Mutfak
Zorluk 2
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Semizotunu ve diğer sebzeleri ayıklayıp, yıkayın.
Semizotunu 1 santim aralıklarla doğrayın.
Sarımsakları, taze soğanı, dereotunu ve naneyi küçük küçük doğrayıp, semizotuna ilave edin.
Ayrı bir yerde yoğurdu, tuzu, zeytinyağını ve kuru naneyi karıştırıp, çırpın.
Bu yoğurtlu karışımı semizotunun ve diğer sebzelerin bulunduğu kaba aktarıp, karıştırın.
Üzerine küp şeklinde doğranmış ve sıvıyağda kızartılmış toz ekmeği, kıyılmış çekirdeksiz yeşil zeytin ve kıyılmış ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.
Semizotu Salatası III yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder