Pages

12.05.2008

Sebze Garnitürlü Hindi Köftesi

Malzemeler
500 gr hindi kıyması
1 Yemek kaşığı un
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Adet soğan
2 Adet yumurta
1.5 Yemek kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı krema
Galeta unu
Tuz, karabiber
Sebze garnitürü için :
200 gr bezelye
200 gr mantar
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı un
Yarım kutu krema
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber, kırmızı bulbiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Soğanı ince doğrayın.
Yarım yemek kaşığı tereyağını eritip, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Ateşten alıp ufalanmış ekmek içi, krema, 2 adet yumurta, tuz, karabiber ve hindi kıymasını ekleyip iyice karıştırın.
Oval veya yuvarlak köfteler hazırlayıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Kalan tereyağını tavada kızdırın.
Köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.
Sebzeli garnitürü hazırlamak için ; bezelyeyi hafif tuzlu suda haşlayın.
Süzün ve suyunu daha sonra kullanmak için ayırın.
Mantar ve soğanı ince doğrayıp, tereyağında 3-4 dakika kavurun.
Unu ayırdığınız ayırdığınız bezelye suyu ile sulandırarak kavrulmakta olan karışıma ilave edin.
Krema, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber ve limon suyu ekleyin.
Kısık ateşte kıvamlı bir sos olana dek karıştırın.
Son olarak bezelyeleri ilave edin.
Hazırladığınız köfteleri servis tabsğına alın.
Sebze garnitürü eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.