Malzemeler
Yarım kilo ince bulgur
1.5 Çorba kaşığı biber salçası
Bulguru yoğurmak için su
1 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Adet limon
6-7 Dal kıyılmış maydanoz
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Baş dövülmüş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Bulguru yarım çorba kaşığı salça ile karıştırın.
Üzerine azar azar su serperek yoğurun.
5-10 Dakika dinlendirip, bulgurun şişmesini bekleyin.
Karışıma un, yumurta, kimyon ve tuz ekleyin.
Ara ara su serperek yoğurun.
Hazırladığınız kaöte harcından fındık büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın.
Yuvarlakların ortasına hafif çukur olacak şekilde elinizle bastırın.
Bir tencerede su kaynatın.
Yarım çorba kaşığı tuz ve yarım limon suyunu ekleyin.
Köfteleri ilave edip, 15-20 dakika pişirin.
Delikli kepçe ile servis tabağına alın.
Zeytinyağında dövülmüş sarımağı kavurun.
1 Çorba kaşığı salça ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip, kaynatın.
Sarımsaklı karışımı köftelerin üzerine dökün.
Maydanoz serpip, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder