Pages

12.05.2008

Sarımsaklı Bulgur Köftesi

Malzemeler
Yarım kilo ince bulgur
1.5 Çorba kaşığı biber salçası
Bulguru yoğurmak için su
1 Su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Adet limon
6-7 Dal kıyılmış maydanoz
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Baş dövülmüş sarımsak
1 Tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Bulguru yarım çorba kaşığı salça ile karıştırın.
Üzerine azar azar su serperek yoğurun.
5-10 Dakika dinlendirip, bulgurun şişmesini bekleyin.
Karışıma un, yumurta, kimyon ve tuz ekleyin.
Ara ara su serperek yoğurun.
Hazırladığınız kaöte harcından fındık büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın.
Yuvarlakların ortasına hafif çukur olacak şekilde elinizle bastırın.
Bir tencerede su kaynatın.
Yarım çorba kaşığı tuz ve yarım limon suyunu ekleyin.
Köfteleri ilave edip, 15-20 dakika pişirin.
Delikli kepçe ile servis tabağına alın.
Zeytinyağında dövülmüş sarımağı kavurun.
1 Çorba kaşığı salça ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip, kaynatın.
Sarımsaklı karışımı köftelerin üzerine dökün.
Maydanoz serpip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.