Malzemeler
100 gr pirinç (yarım su bardağı)
800 gr domates
1 Adet patlıcan
300 gr kabak
1 Adet soğan
2 Adet sivri biber
1 Diş sarımsak
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Yemek kaşığı domates salçası
100 Ml tavuk suyu
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Pirinci 1 su bardağı su ile 20 dakika haşlayın.
Domatesleri dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın.
Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölün ve dilimleyin.
Kabağı dilimleyin ve soğanı incecik doğrayın.
Sivribiberin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayın.
Patlıcanları zeytinyağında 2-3 dakika kavurup, çıkarın.
Kalan yağda soğan, sivri biber ve kabağı 5 dakika kavurun.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Üzerine dövülmüş sarımsak ve domates salçası ekleyin.
Hafifçe kavurup, tavuk suyunu katın.
Pirinç ve domatesleri ekleyip, hafif ateşte 5 dakika pişirin.
Son olarak patlıcanları katın ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder