Malzemeler
4 Adet patlıcan
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
3 Adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun.
Yuvarlak ve kalın dilimler halinde kesin.
Herbir dilimi birbirinden kopmayacak şekilde ortasından keserek cep şeklinde açın ve tuzlu suda acısının çıkması için 5-10 dakika bekletin.
Suyunu süzün ve kurulayın.
Beyaz peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanoz ve 1 adet yumurta ile karıştırın.
Hazırladığınız karışımı dilimlediğiniz patlıcanların arasına sürüp kapatın.
Ayrı bir kasede kalan yumurtaları çırpın.
Patlıcan dilimlerini yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder