Malzemeler
3/4 su bardağı( 225 gr.)konserve domates salçası
5 çorba kaşığı( 100 gr.)yağ
2 baş orta boy soğan
1/4 kahve fincanı un
3 su bardağı et suyu
1/2 çorba kaşığı tozşeker
yeteri kadar tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
İnce ince doğranmış soğan ile tuz ve yağ tencereye konur ve soğanlar pembeleşinceye kaadr orta ateşte kavrulur.
Soğanlar pembeleşince un ilave edilir ve 3 dakika kavrulduktan sonra et katılır.
Tencerenin kapağı kapatılarak 30 dakika kadar pişirilir.
Pişince,süzgeçten geçirilir,süzgeçte kalan soğan posası atılır.
Süzülen malzeme şekerle birlikte boza kıvamına gelinceye kadar,kapaksız olarak kaynatılır.
Bu kıvama gelince domates salçası katılır,bir daha karıştırılır ve ateşten indirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder