Pages

12.03.2008

Meyveli Turta I

Malzemeler
1 Adet hazır turta keki
150 ml. elma suyu
50 gr tozşeker
3 Adet yaprak jelatin
150 ml. kremşanti
1 Paket jöle
1 Adet kivi
8 Adet dut
17 Adet kiraz
10 Adet çilek
4 Adet mürdümeriği
1 Adet elma
3 Adet kayısı
3 Adet kavun topu
1 Adet şeftali
Mutfak
Zorluk 2
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Elma suyu ve tozşekeri kaynatıp, ateşten alın.
Yaprak jelatinleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletin.
Sıkarak alıp, elma suyunu ekleyin.
Karıştırarak erimesini sağlayın.
Karışımı soğumaya bırakın.
Katılaşmadan önce kremşantiyi ekleyin.
Kremayı hazır turta kekinin üzerine sürün.
Soğuması için 15 dakika bekletin.
Tüm meyvaları yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın.
Dut ve çileği saplarını ayıklayın.
Kiviyi soyun, erik, kayısı ve şeftaliyi ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.
Elma, şeftali ve kiviyi ince ince dilimleyin.
Kayısıyı dörde bölün.
Turta kekinin üzerine dilediğiniz şekilde meyvaları yerleştirin.
Jöleyi pakatteki tarife göre hazırlayın.
Meyvaların üzerine bir fırça yardımı ile ince bir tabaka halinde sürün.
Soğuk olarak servis yapın.
Meyveli Turta I yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.