Pages

12.03.2008

Meyvalı Tart

Malzemeler
2.5 Su bardağı un
1/2 Paket Margarin
1 Yumurta
1 Paket hamur kabartma tozu
2.5 fincan pudra şekeri
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Fincan iri dövülmüş fındık
Kreması İçin:
1/2 Paket margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Çorba kaşığı süt
1 Paket vanilya
1 Portakal
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kabartma tozunu una karıştıralım.
Ortasını havuz gibi açalım.
Yumuşatılmış margarini ve şekeri elimizle krem haline gelene dek yoğuralım.
Yumurtayı, Portakal kabuğunu, fındığı ilave edelim.
Yoğuralım.
Kalıbı yağlayalım.
Şeker serpiştirelim.
Hamuru kalıba alıp yarım cm kalınlığında döşeyelim.
Orta ısılı fırında pişirelim.
Ilınınca kalıptan çıkarıp soğutalım.
Krema için, yumuşatılmış yağı, pudra şekeriyle yoğurup krem haline getirelim.
Hamuru kalıba alıp yarım cm kalınlığında döşeyelim.
Orta ısılı fırında pişirelim.
Ilınınca kalıptan çıkarıp soğutalım.
Krema için, yumuşatılmış yağı, pudra şekeri ile yoğurup krem haline getirin.
Süt ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpalım.
Kremayı, krema sucaklığına doldurup tartın üzerine dilediğimiz şekilde sıkalım.
Portakal veya mandalinayı soyup dilimlere ayıralım.
Kremaların aralarına portakal dilimlerni dizelim.
Buzdolabında birkaç saat soğutalım.
Meyvalı Tart yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.