Pages

12.13.2008

Limonlu Mus

Malzemeler
3 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1.5 Çorba kaşığı mısır unu
1 Su bardağı soğuk su
3 Adet limon
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
Üzerine :
2 Çorba kaşığı ahududu
1 Çorba kaşığı tozşeker
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 3
Yöntem
Hazırlanışı
Bir limonun kabuğunu rendeleyin.
Sonra 3 adet limonun suyunu sıkın.
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
Sarıyı şeker ve mısır unu ile çırpın.
Köpürünce suyu ekleyin.
Limon kabuğu ve suyunu ilave edip, pişirin.
Ocaktan aldığınız tencereye minik doğranmış tereyağını katın ve soğutun.
Yumurta aklarını tuzla çırpın.
Soğuyan kremaya da bu karışımı ekleyin.
Tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarı doğru karıştırın.
Kup bardaklarına alıp, buzdolabında bekletin.
Ahududu ile 1 çorba kaşığı tozşekeri küçük bir tavaya alın.
Ahududuları iyice eriyene kadar pişirin.
Ocaktan alınca soğumasını bekleyin.
Bunu da limonlu musun üzerine yayın.
Biraz daha buzdolabında bekletip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.