Pages

12.11.2008

Közlenmiş Karnıyarık


4 Adet patlıcan
2 Adet soğan
3-4 Diş sarmısak
2 Adet domates (süslemek için ayrıca 4 dilim domates)
1 Adet sivribiber (süslemek için ayrıca 4 adet sivribiber)
250 Gr yağsız kıyma
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz ve karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
4 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarmısak, sivribiber ve domatesleri hafifçe kavurun.
Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın.
Patlıcanların ortasını bir bıçak yardımı ile uzunlamasına yarın.
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.
1 su bardağı su ilave edip üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Közlenmiş Karnıyarık yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.