12.11.2008
Közlenmiş Karnıyarık
4 Adet patlıcan
2 Adet soğan
3-4 Diş sarmısak
2 Adet domates (süslemek için ayrıca 4 dilim domates)
1 Adet sivribiber (süslemek için ayrıca 4 adet sivribiber)
250 Gr yağsız kıyma
2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz ve karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
4 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarmısak, sivribiber ve domatesleri hafifçe kavurun.
Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın.
Patlıcanların ortasını bir bıçak yardımı ile uzunlamasına yarın.
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.
1 su bardağı su ilave edip üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Közlenmiş Karnıyarık yemek tarifleri
Etiketler:
Sebze Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder