Pages

12.13.2008

Kivi Jöleli Muhallebi

Malzemeler
2,5 Su bardağı süt
7 Tatlı kaşığı tozşeker
1,5 Su bardağı su
3 Tatlı kaşığı nişasta
1 Tatlı kaşığı pirinç unu
1 Paket vanilya
Jöle için :
4 Adet kivi
Yarım su bardağı su
3 Tatlı kaşığı tozşeker
3 Tatlı kaşığı nişasta
1 Yaprak jelatin
Yarım su bardağı sıcak su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Sütü, tozşeker ile birlikte ocağa oturtun.
Bir kaşıkla karıştırıp, şekerin erimesini sağlayın.
Diğer tarafta bir kasenin içinde nişasta, pirinç ununu 1.5 su bardağı su ile karıştırıp, pürüzsüz bir sıvı haline getirin.
Ocaktaki kaynamaya başlayan sütün altını kısın ve nişastalı karışımı yavaş yavaş süte ekleyip, karıştırın.
Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyin.
Vanilyayı muhallebiye iyice karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.
Muhallebiyi, kivili jöle için bir parmak boşluk kalacak şekilde boşaltın.
Diğer tarafta yaprak jelatini yarım su bardağı sıcak suyun içinde eritin.
Yarım su bardağı su, şeker nişastayı bir tencereye alıp, ocağa koyun.
Koyulaşmaya başladığında suda erittiğiniz jelatini de ekleyin.
Pelte kıvamını aldığı zaman ocaktan indirin.
Bu arada kivilerin kabuklarını soyup, rendeleyin.
Soğumaya bıraktığınız pelte kıvamlı karışımı donmaması için arasıra karıştırın.
Soğuduğunda kivi püresini ekleyin.
Bu karışımı muhallebilerin üzerine paylaştırın.
3-4 Saat buzdolabında bekletip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.