Malzemeler
.1 Demet pancar
1 Kabak
150 Gram mantar
150 Gram börülce
Süslemek için : Maydanoz
Pancar sosu için;
Yarım su bardağı sirke
Yarım su bardağ ı kırmızı şarap
5 Diş sarmısak
Kabak Sosu için;
1 Fincan ayçiçek yağı
Yarım fincen limon suyu
Yarım fincan hardal
Mantar Sosu;
1 Fincan soya sosu
Yarım fincan kırmızı şarap
Börülce sosu için;
Yarım fincan ayçiçek yağı
Yarım fincan limon suyu
Yarım fincan soya sosu
Mutfak
Zorluk 5
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Bir demet pancarı düdüklü tencerede haşlayalım ve dilimler halinde keselim.
Sirke, kırmızı şarap ve sarmısaktan oluşan sosta bir-iki gün bekletelim.
Bir adet kabağı kaynar suda 10 dakika bekletip çıkartalım.
Dilimler halinde keserek bir fincan yağ, yarım fincan limon suyu ve yarım fincan hardaldan oluşan sosda 1 saat bekeltelim.
Mantarları dilimleyelim.
Bir fincan soya sosu ve yarım fincan şaraptan oluşan sos içinde bir gün bekletelim.
150 gram börülceyi düdüklü tencerede haşlayalım.
Yarım fincan yağ, limon suyu ve yarım fincan soya sosundan oluşan sosta birkaç saat bekletelim.
Çeşitli soslarda beklettiğimiz pancar, kabak, mantar ve börülcenin hepsini bir tabağa koyup karıştıralım.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapalım.
Karışık Salata II yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder