Malzemeler
16 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
2 Su bardağı süt
4 Adet yumurta
2.5 Çorba kaşığı kahve
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle karamel için 8 çorba kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı limon suyu ile birlikte tavada karıştırın.
Şekerin rengi değişene dek kavurun.
Kalıpların içine bu karışımı eşit miktarda dökün.
Ayrı bir tencerede 2 su bardağı sütü kaynamaya yakın ısıtın.
Kalan 8 çorba kaşığı şekeri yumurta çırpın.
Çırpmaya devam ederken sıcak sütü incecik akıtarak karışıma yedirin.
Kahve ve rendelenmiş limon kabuğunu katın.
Karamel dökülen kalıplara bu karışımı doldurun.
Kalıpları içi su dolu bir tepsiye alın.
160 Dereceli fırında 1 saat pişirin.
Buzdolabında soğuduktan sonra kalıplardan ters çevirerek çıkartıp, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder