Pages

12.14.2008

Çilekli Parfe


Malzemeler
100 gr margarin
300 gr krem peynir
Yarım su bardağı tozşeker
2 Su bardağı krem şanti
1 Su bardağı fındık
200 gr kuru üzüm
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım rendelenmiş limon kabuğu
250 gr çilek
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin.
Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile karıştırın.
Ayıklayıp yıkanmış kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu ekleyin.
Çilekleri de ayıklayıp yıkayın.
Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
Çilekleri de karışıma ekleyin.
Orta büyüklükte bir kalıbı hafifçe ıslatın.
Karışımı kalıba boşaltın.
Bir gece buzlukta bekletin.
Donan tatlıyı kalıptan servis tabağına ters olarak çıkarın.
Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletin.
Dilimleyip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.