Malzemeler
200 gr kabak
200 gr havuç
1 Adet limon
Yarım demet taze soğanın yeşil uçları
200 gr yağlı yoğurt
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
Tozşeker
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Kabak ve havuçları yıkayıp, ayıklayın.
Her ikisini de ilk önce ince ince dilimleyin.
Daha sonra ince şeritlere kesin.
Limonu iyice yıkayın ve kabuğunu soyup, incecik doğrayın.
Limonun suyunu sıkın.
Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın.
Sosu kabak ve havuçlara katın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını ince kıyın.
Yoğurt, tuz, karabiber ve 1 tutam tozşekeri karıştırın.
Sebzelerin üzerine yoğurt ve limon kabuklarını koyduktan sonra sıcak baget veya köy ekmeği ile birlikte servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder