Pages

12.12.2008

Fıstıklı Muhallebi

Malzemeler
2 Su bardağı süt
1.5 Su bardağı toz şeker
Yarım kahve fincanı nişasta
1 Su bardağı pirinç unu
1.5 Su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
200 Gr ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Antep fıstığını üzerini örtecek kadar suyla 5 dakika kaynatın.
Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edin ve bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun.
Soyulmuş olan fıstıkları ezin.
Ayrı bir tencerede sütü, şekeri ve tuzu kaynatın.
Başka bir kapta ise pirinç ununu ve nişastayı biraz suda ezin.
Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine ilave edin.
Sürekli karıştırarak pişirin.
Tencereyi ateşten indirmeden 2 dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın.
Ateşten alıp kaselere doldurun.
Soğutup, servis yapın

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.