Pages

12.03.2008

Fındıklı Turta


Malzemeler
Un
200 gr. tozşeker
150 gr. soyulmuş badem
100 gr. tereyağı ya da margarin
3 yumurta
1 adet limon
Bir paket maya
1 çorba kaşığı zeytin yağı
4 çorbakaşığı brandy
5-6 çorbakaşığı süt
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Fındıkları yarım çaykaşığı tozşekerle karıştırın.
Başka bir kapta kalan tozşekerle yumurtaları çırpın.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ya da tereyağını karıştırın.
Limonun rendelenmiş kabuğu,brandy,200 gr. birlikte elenmiş unu,fındıkları,zeytinyağı ve sütü ekeleyip karıştırın.
22-24 cm lik bir kek kalıbını yağlayın,una bulayın ve hazırlanmış karışımı ters çevirin.
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yarım saat turtayı bırakın.
Çıkardıktan sonra pudra şekeri ve irice kıyılmış fındıklarla süsleyip servis yapın.
Fındıklı Turta yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.