Pages

12.14.2008

Çerkez Tatlısı

Malzemeler
Yarım kilo un
8 Çorba kaşığı irmik
1 Çorba kaşığı yaş maya
2 Adet yumurta
125 gr margarin
1.5 Çorba kaşığı yoğurt
2 Çorba kaşığı tozşeker
İçine :
3 Su bardağı dövülmüş ceviz
4 Çorba kaşığı un
1 Adet yumurta
Şerbeti için :
1.5 Kilo tozşeker
1 Litre su
Yarım limonun suyu
Kızartmak için : Sıvıyağ
Üzerine : Dövülmüş antepfıstığı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Yarım kilo un, 8 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı yaş maya, 2 adet yumurta, 125 gr margarin, 1.5 çorba kaşığı yoğurt ve 2 çorba kaşığı tozşekeri geniş bir kapta karıştırın.
Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Başka bir kapta 3 su bardağı dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun.
İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın.
Cevizli hamuru ise elinizde parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın.
Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin.
İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın.
İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin.
Kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın.
Şerbet için 1.5 kilo şekeri ve 1 litre suyu kaynatın.
Ateşten indirmeye yakın yarım limon suyunu ilave edin.
Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın.
Yarım saat şerbetin içinde bekletin.
Sonra geniş bir tepsiye dizin.
Üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin ve servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.