Pages

12.03.2008

Elmalı Hamur Rendesi

Malzemeler
2 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 Paket margarin
1 Paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İçi için:
6 Adet elma
Yarım su bardağı şeker
1 Su bardağı iri dövülmüş fındık
1 Tatlı kaşığı tarçın
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak elmeların kabuklarını soyarak, rendeleyelim.
İçine yarım su bardağı şekeri ilave edelim.
Renk değiştirip koyulaşana dek pişirelim.
Ateşten alıp, içine tarçını ve iri dövülmüş fındıkları ekleyerek, karıştıralım.
Hamur yoğuracağınız kaba eritilip soğutulmuş margarini, 2 Adet yumurtayı, 1.5 su bardağı şekeri ve kabartma tozunu ekleyip, karıştıralım.
Bu malzemenin alacağı kadar unu ekleyelim.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım.
Hamuru iki eşit parçaya bölelim.
Bir parçayı hafifçe yağlanmış tepsiye düzgünce yayalım.
Üzerine soğutulmuş elmalı harcı yayalım.
Diğer hamur parçasını buzlukta 10 dakika kadar bekletelim.
Donmuş hamuru elmalı hamurun üzerine rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
Dilimleyerek, servis yapalım.
Elmalı Hamur Rendesi yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.