Malzemeler
250 gr tereyağı
Yarım kilo un
2 Su bardağı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
8-10 Tane yarım ceviz içi
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Tereyağını eritin.
Unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun.
Pembeleşmeye başlayınca çekilmiş ceviz içini ilave edip 15-20 dakika daha kavurun.
Tozşekeri ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak kavurup ocaktan alın.
Düz bir servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
Dilediğiniz şekilde dilimleyin ve her dilimin ortasına yarım ceviz içi koyup süsleyin ve servis yapın.
Şeker Helvası yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder