Pages

12.04.2008

Ciğerli Köfte

Malzemeler
125 Gr karaciğer
125 Gr akciğer
1 Adet kuzu yüreği
250 Gr kıyma
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Köftebaharı
1 Su bardağı ince bulgur
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Karaciğeri, akciğeri ve yüreği kıyma gibi çektirin.
Bir kapta kıyma ile karıştırın.
Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve köfte baharını ekleyin.
Bulguru ilave edin.
Malzemeler özleşene dek yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarlak ve yassı şekil verin.
Köftenin ortasına parmak bastırarak, çukur oluşturun.
Kaynar suda köfteleri haşlayın.
Kevgire atarak, suyunu süzün.
Tereyağını küçük bir kapta eritin.
Biber salçasını ekleyin.
Salçalı tereyağını bir iki kez çevirdikten sonra servis tabağına dizdiğiniz köftelerin üzerine gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Ciğerli Köfte

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.