Malzemeler
1 Kilo kuzu eti
2 Su bardağı pirinç
1 Demet taze soğanın yeşil kısmı
4 Su bardağı et suyu
1 Çorba kaşığı margarin
Bir miktar kuru nane
Tuz, karabiber, kekik
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Kasaba kestirdiğiniz kemikli kuzu etlerini 5 su bardağı suda iyice haşlayın.
Etin suyunu ayırıp, bir kenarda bekletin.
Taze soğanların yeşil kısımlarını yarımşar santim boyunda kestikten sonra margarinle hafifçe öldürün.
Üzerine bol soğuk suda yıkanmış pirinçleri koyun.
Pişmiş etleri de pirincin üzerine yerleştirin.
4 Su bardağı et suyunu da ilave ederek büryanı pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra yemeğin üzerine dilediğiniz kadar kuru nane, karabiber ve kekik serpip servis yapın.
Büryan I yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder