Malzemeler
Yarım kilo börülce
2 Adet domates
1 Adet limon suyu
2 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı sirke
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Dilim bayat ekmek
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Börülceleri ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve tencereye alın.
1 Adet domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan üzerine birkaç çentik atın ve tencereye koyun.
Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun.
Bir tutam tuz ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, börülceleri haşlayın.
İyice yumuşadıkları zaman süzgeçten geçirin.
Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın.
Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sirkeyi tencereye katın.
Zeytinyağını da ekleyin.
Kalan 1 adet domatesi çiğden rendeleyip, tencereye ilave edin.
İyive karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın.
Ekmeği ufalayıp, börülcelerin üzerine ilave edin ve servis yapın.
Börülce Salatası yemek tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder