Pages

12.07.2008

Börülce Salatası

Malzemeler
Yarım kilo börülce
2 Adet domates
1 Adet limon suyu
2 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı sirke
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Dilim bayat ekmek
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Börülceleri ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve tencereye alın.
1 Adet domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan üzerine birkaç çentik atın ve tencereye koyun.
Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun.
Bir tutam tuz ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, börülceleri haşlayın.
İyice yumuşadıkları zaman süzgeçten geçirin.
Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın.
Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı ve sirkeyi tencereye katın.
Zeytinyağını da ekleyin.
Kalan 1 adet domatesi çiğden rendeleyip, tencereye ilave edin.
İyive karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın.
Ekmeği ufalayıp, börülcelerin üzerine ilave edin ve servis yapın.
Börülce Salatası yemek tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.