Pages

12.11.2008

Biberli Polenta

Malzemeler
500 gr çarliston biber
500 gr etli tatlı kırmızı biber
2 Adet küçük kırmızı biber
2 Adet kğçük yeşil biber
2 Diş sarımsak
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı ince kıyılmış maydamoz
1 Sap biberiye
200 gr mısır unu
150 gr dil peyniri
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 75 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Çarliston biberleri temizleyip, uzunlamasına kesin.
Fırın tepsisine dizin.
Fırının alttan üçüncü rafına koyup, ızgarada pişirin.
Çıkarıp, birkaç tanesini ayırın ve kalanını şeritler halinde kesin.
Acı biberleri bölün ve çekirdeklerini çıkarıp, ince ince kıyın.
Sarımsağı soyun.
Zeytinyağını tavada kızdırıp, biberiyeyi hafifçe kavurun ve dövülmüş sarımsağı katın.
Doğranmış biberleri ilave edip, karıştırın.
Tuzla tatlandırıp, sıcak tutun.
Potenta için 1 litre tuzlu suyu kaynatın.
Mısır ununu tuzlu suya serpin ve devamlı karıştırarak 15-20 dakika pişirin.
Dil peynirini küp şeklinde kesin ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
Polentanın 1/3 ünü fırın kabına koyun ve üzerine biber karışımının yarısını yayın.
Peynirlerin üçte birini serpin.
Üzerine 1/3 miktar polenta daha dökün ve geri kalan biber karışımını da koyup, kalan peynirlerin yarısını serpin.
Kalan polentayı yayın ve üzerine peynirleri serpin.
En üste ayırmış olduğunuz çarlistonları yerleştirin.
Polentayı fırının ızgarasında 4-5 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.