Pages

12.07.2008

Biberli Pilav

Malzemeler
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet soğan
2 Adet dolmalık biber
1 Adet kırmızıbiber
1 Su bardağı pirinç
2 Adet domates
1.5 Su bardağı su
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Zeytinyağını tencerede kızdırın.
Küçük küçük doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
Dolmalık biberleri ve kırmızı biberin çekirdek yataklarını çıkarın.
Biberleri de küçük doğrayıp, tencereye ekleyin.
Yıkayıp, sıcak suda bir süre beklettiğiniz pirinci süzerek tencereye aktarın.
Domateslerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin.
Pilavın suyunu ayarlayın.
Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pişirin.
Pilav suyunu tam çekmeden tencereyi ocaktan alın.
Hafif lapa olarak servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.