Pages

12.13.2008

Beyaz Puding

Malzemeler
100 gr tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım paket kabartma tozu
1 Su bardağı un
50 gr rendelenmiş hindistancevizi
2 Adet yumurta
Yarım adet limon suyu
1 Su bardağı krema
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
100 gr tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın.
Daha sonra tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırarak mikserde bembeyaz köpük kıvamı alana dek çırpın.
Yarım paket kabartma tozu ile karıştırılmış unu, rendelenmiş hindistan cevizini, ve limon suyunu da köpüğe ekleyip, karıştırın.
1 Litrelik bir puding kalıbını yağlayın ve karışımı bu kalıba dökün.
Kalıbın üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatın.
Tatlıyı bir buçuk saat benmari usulü pişirin. (Kalıbı içi su dolu başka bir kabın içine oturtarak)
Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın.
Soğuk kremayı pudingin üzerine gezdirerek sürün.
İsteğe göre rendelenmiş hindistan cevizi ile süsleyip, servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.