Pages

12.14.2008

Balkabağı Tatlısı

Malzemeler
2.5 Kilo balkabağı
3 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı pekmez
1 Su ardağı dövülmüş ceviz içi
200 gr kaymak
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın.
Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın.
Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın.
Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin.
Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin.
Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin.
Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin.
Bu süre sonunda kabak tenceresini kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin.
Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin.
Sonra üzerine pekmezi gezdirin.
Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp, soğutun.
Soğuyan kabağı servis tabağına alın.
üzerine iri dövülmüş ceviz serpin.
Kaymakla birlikte servis yapın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.