Pages

12.07.2008

Bademli Mantarlı Pilav


Malzemeler
2 Su bardağı pirinç
1.5 Çorba kaşığı tereyağı
1 Su bardağı küçük doğranmış mantar
1 Su bardağı badem
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
3 Su bardağı su
Tarçın
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Sıcak suda pirinci 1 saat bekletip, suyunu süzün.
1 Çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin.
Küçük doğranmış mantarları kavurun.
Pirinci ilave edin.
1-2 dakika çevirip, ayıklanmış kuş üzümünü ve tuzu ekleyin.
3 Su bardağı suyu ilave edin.
Pilav pişerken bademleri kaynar suda birkaç dakika bekletip, kabuklarını soyun.
Kalan tereyağında bademleri kavurun.
Ocaktan aldığınız pilava bademleri ve tarçını ekleyip, iyice karıştırın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.