Pages

12.14.2008

Armut Tatlısı II

Malzemeler
4 Adet armut
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Yemek kaşığı limon suyu
80 gr Sütsüz çikolata
80 ml krema (1 çay bardağı)
Kaymaklı donduma (isteğe bağlı)
Süslemek için nane yaprağı
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Armutları soyun ve kararmamaları için üstüne limon suyu sürün.
Isıya dayanıklı bir çukur kabın içine armutları yerleştirip üzerine yeterince suyunu, şekerini ilave edin ve 20-25 dakika pişirin.
Kremayı küçük bir kabın (cezve olabilir) içine koyup ısıtın.
Kaynayınca çikolatayı elinizle küçük parçalar halinde kırıp kremaya ekleyin ve hemen ateşten alın.
Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve bir kenarda bekletin.
Servis tabaklarına kaymaklı dondurmayı koyun.
Üzerine arzuya göre sıcak ılık veya soğuk haldeki armutları yerleştirin.
Sıcak haldeki sosu üzerine döküp, nane yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
NOT : Çikolatalı sosa portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Powered by  MyPagerank.Net Yahoo bot last visit powered by MyPagerank.Net Msn bot last visit powered by MyPagerank.Net Business Blogs
Business Yemek Tarifleri,çorbalar,tatlılar,Etliler,İçecekler,hamur şişleri,Diyet,saglık,spor TopOfBlogs Web Directory
OnToplist is optimized by SEO
Add blog to our directory.